De wereldreis van Roel Faems; mede mogelijk gemaakt door gemeente Zeist

Al sinds ik een klein mannetje was droom ik over het maken van mooie reizen. Op zaterdagochtend bleef ik in bed liggen, pakte de atlas erbij en bladerde deze steeds weer opnieuw door. Ik kende hem helemaal uit mijn hoofd en het was, naast mijn Panini plaatjesboek, mijn dierbaarste bezit.
Dat ik dus op mijn 18e Sociale Geografie in Utrecht ging studeren lag eigenlijk voor de hand. Ik wilde nog meer van de wereld weten en nog meer van de wereld zien.

Hoe dan?

Die honger is eigenlijk nooit gestild en ik denk ook niet dat ik die ooit stil zal krijgen. Dus ook vorig jaar rommelde mijn maag en vertelde me dat het tijd was voor een nieuw avontuur. Ik had veel dagen en veel centen gespaard en stapte begin maart 2016 met goede moed op mijn afdelingsmanager, Dennis Vork af met de vraag of ik misschien 4 maanden verlof mocht opnemen in 2017… Ik ken weinig mensen die zo relaxed en enthousiast reageerden als Dennis. Zijn antwoord? “Ik zal de laatste zijn die dat in de weg staat, Roel! Van zo'n ervaring groei je als mens." (en dat kan ik inmiddels beamen)
Na wat uitzoekwerk met Jan-Willem Berg, van den van P&O bleek dat het mogelijk was om 2 maanden met betaald en 2 maanden met onbetaald verlof te gaan. Mijn vakantiedagen voor 2016 spaarde ik om in januari 2017 direct in te zetten. Vervolgens hebben we goede afspraken gemaakt over mijn tijdelijke vervanging (waarvoor ik mijn collega's Gelinde Groeneveld en Arjan Brokkaar nog steeds heel dankbaar ben).

Waar naar toe dan?

Ik ging naar Midden-Amerika, van Mexico City naar Panama City! Prachtige natuur (vulkanen, cloud forest, bounty stranden), indrukwekkende geschiedenis (Maya-cultuur, kolonisatie door Spanje), een fantastische onderwaterwereld (gedoken met octopussen, walvishaaien en roggen) en dat gecombineerd met een hoop lokale biertjes, chili, koriander en guacemole!

De gemeente Zeist was niet alleen daadwerkelijk heel ver weg maar ook in mijn hoofd was het werk ver naar de achtergrond verdwenen. En dat is een goed gevoel, om je hoofd even helemaal leeg te maken en te genieten van alle avonturen die je beleefd. Ik kan het iedereen aanraden en ben in mijn hoofd zelfs alweer bezig met mijn volgende reis… want er zijn nog heel veel onbekende paradijsjes…