Na ruim tien jaar in de zorg gewerkt te hebben was ik op zoek naar een functie waarbij ik mijn technische vaardigheden en ervaring goed in zou kunnen zetten, zonder de leidinggevende taken die ik eerder had. De functie bij Zeist paste naadloos in deze ambitie, maar ik twijfelde of de gemeente als organisatie bij mij zou passen. Na een aantal gesprekken had ik een positief gevoel, maar na een volledige dag meelopen was ik overtuigd: dit is mijn nieuwe werkplek.

Nu, een aantal maanden verder, kijk ik met een goed gevoel terug op die beslissing. Zeist is een organisatie waar veel gebeurt en te doen is, er veel vrijheid is om je talenten te ontwikkelen en te doen wat dicht bij je hart ligt en waar collega’s alle tijd voor je nemen. Tegelijk is Zeist een organisatie die midden in een transformatie zit, minder aansturing in de lijn en meer eigen verantwoordelijkheid bij de medewerkers voor resultaten en prioritering. Voor mij maakt dit Zeist een aantrekkelijke moderne werkgever, voor de collega’s die er al langer werken merk ik dat het soms nog wennen is. De tijd zal het leren, maar ik ben er van overtuigd dat we op de juiste koers zitten!