Praktische informatie

Wanneer je bij de gemeente Zeist begint met werken word je ingewerkt door je leidinggevende of een directe collega. Maar vaak hebben medewerkers voordat ze starten een aantal praktische vragen, zoals: waar zet ik mijn fiets neer? Is er een kantine? Wat zijn mijn werktijden? Hier lees je informatie die handig is om te weten voordat je begint!

Parkeren

Fiets

Er is een fietsenstalling voor onze medewerkers. Achter het gebouw is een gesloten fietsenstalling die je kunt gebruiken met je toegangspas.

Douchen

Kom je met de fiets en vind je het lekker om je op te frissen? Dat kan! Op de 4e verdieping hebben wij gescheiden douches.

Auto

Medewerkers parkeren vaak bij Slot Zeist aan de Zinzendorflaan. Hier is een groot parkeerterrein waar je gratis kunt parkeren. Vanaf hier is het vijf minuten lopen naar het gemeentehuis. Er is een parkeergarage voor medewerkers, maar hier is een wachtlijst voor omdat de ruimte beperkt is. Om voor een plek in aanmerking te komen zal je je moeten inschrijven.

Toegangstijden

Om toegang te krijgen tot onze panden heb je een pasje nodig. Je krijgt deze op je eerste werkdag. Het pasje is eigendom van de gemeente Zeist en die moet je daarom ook weer inleveren als je uit dienst gaat.

Het pasje is gekoppeld aan toegangstijden. Buiten deze tijden gaat het alarm af wanneer je door het gemeentehuis loopt.

De openingstijden zijn:

  • Maandag tot en met donderdag van 07.00 uur tot 21.30 uur;
  • Vrijdag van 07.00 uur tot 19.30 uur;
  • Zaterdag van 08.00 uur tot 14.30 uur.

Werktijden

Je kunt je werktijden in overleg met jouw leidinggevende flexibel invullen. Zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om 36 uur te werken in vier werkdagen. Of de ene week vier en de andere week vijf dagen werken. Maar andere afspraken zijn ook denkbaar. Ons nieuwe, moderne gemeentehuis ondersteunt het nieuwe werken met technologische toepassingen en is zo opgezet dat samenwerken met de collega’s (bijna) vanzelf gaat.

Lunchen/bedrijfsrestaurant

Het verschilt per afdeling waar geluncht wordt en of je dat alleen doet of met een aantal collega’s. Sommige medewerkers wandelen over de Slotlaan met een meegenomen lunch. Maar we beschikken ook over een prachtig bedrijfsrestaurant waar je terecht kunt voor bijvoorbeeld heerlijk belegde broodjes. Ook kun je hier terecht voor afhaalmaaltijden die je zelf kunt opwarmen in de magnetron als je een keer wat langer door wilt werken.   

Introductiedag

Wij organiseren regelmatig een introductiedag, waarvoor we je automatisch uitnodigen. Je maakt deze dag in grote lijnen kennis met de historie van Zeist, de organisatie en met andere (nieuwe) collega’s. Het afleggen van een integriteitsbelofte is onderdeel van de introductie.

Wie is wie

Tijdens je eerste werkdag doe je veel indrukken op en ontmoet je veel nieuwe mensen. Vaak onthoud je niet alle gezichten en namen in één keer.

Gelukkig hebben we op social intranet een smoelenboek: Wie doet wat. Hier kun je gegevens over alle collega’s terugvinden; per collega vind je hier de naam, functie, foto en telefoonnummer. Ook kunnen hier andere gegevens ingevuld worden, zoals geboortedatum, hobby’s, etc.

Deze informatie over jezelf kun je invullen bij jouw pagina in Wie doet wat. Het is een aanrader om zoveel mogelijk gegevens in te vullen. Zo leer jij je collega’s beter kennen en zij jou. Ook ben je zo tegelijkertijd beter vindbaar voor collega’s en het Klanten Contact Centrum.