Wie zijn wij?

De gemeente Zeist  is een aantrekkelijke werkgever. Ons nieuwe moderne gemeentehuis ondersteunt het nieuwe werken met technologische toepassingen en is zo opgezet dat samenwerken met de collega’s (bijna) vanzelf gaat. De werksfeer is open en prettig en met een kleine organisatie, circa 400 collega’s voor ongeveer 60.000 inwoners, is het niet te massaal. Daardoor zijn de lijnen kort en de mogelijkheden groot. Wij hebben een grote verscheidenheid aan functies voor zowel specialisten als generalisten. Daarvoor hebben we ruime ontplooiingsmogelijkheden.

Wat kun je van ons verwachten?

Onze cultuur is informeel, onze werkwijze integraal en interactief. We werken vanuit onze kernwaarden ‘vertrouwen, kracht en nabijheid’ samen met collega’s en inwoners aan een prachtige gemeente. We werken op basis van eigentijdse inzichten aan verrassende en innovatieve oplossingen. De mensen die bij gemeente Zeist werken zijn betrokken en zichzelf. En er is veel vertrouwen in medewerkers. Managers kunnen loslaten en geven creativiteit de ruimte, terwijl ze je niet in het diepe gooien. De gemeente Zeist heeft uitstekende arbeidsvoorwaarden, veel aandacht voor ontwikkeling en geeft je de mogelijkheden om over de grenzen van je vakgebied te kijken. Daarnaast bieden  we goede opleiding- en ontwikkelmogelijkheden en ruimte voor een privéleven. 

Wat vinden wij belangrijk?

Als medewerker van de gemeente Zeist heb je een klantgerichte en persoonlijke stijl. Flexibel, openhartig en hartelijk zijn voor jou natuurlijke karaktereigenschappen. Je bent empatisch en weet wat er bij de inwoners leeft. Binnen de kaders van je baan pak je je eigen rol op. Daarbij durf je verantwoordelijkheid te nemen maar tegelijkertijd kun je ook flexibel zijn.  Samen met je collega’s ontwikkel je eigentijdse inzichten en verrassende en innovatieve oplossingen. Je betrekt de inwoners op verregaande wijze om je te laten adviseren bij vraagstukken en problemen die hen persoonlijk aangaan. Jij ziet jouw (en andermans) fouten als kansen om van te leren.

Ontwikkeling

We hechten veel aan een professionele organisatie en we zijn ervan overtuigd dat we als organisatie alleen kunnen groeien als de medewerkers dat ook doen. Daarom besteden we veel aandacht aan opleidingen, cursussen, trainingen en andere ontwikkelingsmogelijkheden. Zo hebben we een eigen loopbaanadviesbureau, het LOT (Loopbaan Ontwikkelings Team). Daarnaast hebben we binnen de gemeente de ZeistAcademie. Het interne trainingsprogramma van de ZeistAcademie biedt je mogelijkheden om aan je ontwikkeling te werken. Je kunt van deze mogelijkheden gebruik maken als investering in jezelf, om je functie goed te vervullen of je loopbaan een impuls te geven.

Stage

Wij  zetten ons in voor een ruim stageaanbod, uitstekende begeleiding en interne trainingen. Wij bieden per jaar zo’n 50 zeer interessante stageplekken aan voor studenten op verschillende niveaus, van VMBO tot en met WO. Je kunt stagelopen bij diverse afdelingen binnen een professionele, informele en ambitieuze werkomgeving. Het ontwikkelen van je competenties doe je door middel van een aantal opdrachten of een specifieke opdracht gericht op je studie. Je krijgt alle ruimte voor eigen inbreng. Je positieve instelling, enthousiaste inzet en eigen initiatief stellen wij zeer op prijs! Resultaatgerichtheid vinden wij belangrijk en dat verwachten wij ook van jou. Op deze manier draag je niet alleen je steentje bij aan je eigen ontwikkeling, maar ook aan die van onze organisatie. Het komt ook steeds meer voor dat stagiaires binnen de gemeente doorstromen naar vaste functies.  

Wat bieden we nog meer?

De arbeidsvoorwaarden van de Gemeente Zeist zijn in de CAR-UWO geregeld. Deze is van toepassing voor iedereen die bij een gemeente werkt. Naast de CAR-UWO heeft  Zeist een aantal secundaire arbeidsvoorwaarden en verzekeringenpakket die het werken bij de Gemeente Zeist aantrekkelijk maken.