De maand mei is er weer, dat betekent een gezonde en actieve sfeer!

Voor ons, als werkgever is de gezondheid van medewerkers erg belangrijk. Maar vanzelfsprekend zijn onze medewerkers ook zelf verantwoordelijk om te zorgen dat zij fit en gezond zijn en blijven. Als werkgever willen wij onze medewerkers daar zowel mentaal als fysiek graag bij helpen. Daarom hebben we de hele maand mei diverse gezonde en sportieve activiteiten georganiseerd voor alle medewerkers van de Gemeente Zeist onder de naam Fit@zeist.nl.

Tijdens dit programma worden er talloze activiteiten georganiseerd waar medewerkers aan deel kunnen nemen. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om:

·         een werkplekadvies aan te vragen
·         je te laten masseren
·         je bloeddruk op te laten meten
·         mee te doen aan een workshop pilates
·         inzicht te krijgen in mindfulness eten
·         noem maar op!

Een goede gezondheid is misschien wel het allerbelangrijkste. Daar mogen we best eens bij stilstaan, als werkgever en als werknemer.

Inhouse sollicitatiemiddag

Inhouse sollicitatiemiddag

Op 2 mei hebben we voor het eerst een inhouse sollicitatiemiddag georganiseerd en wel voor de functie gastheer/gastvrouw. En wat een opkomst! Zo’n 40 potentiele gastheren en gastvrouwen hadden zich aangemeld voor deze middag om een goed beeld te kunnen krijgen van de functie binnen de gemeente Zeist.

Inhouse sollicitatiemiddag?

Ja, we wilden het eens anders doen. In plaats van –tig sollicitatiebrieven door te lezen, waarna je maar een paar mogelijke kandidaten uitnodigt, leek het een leuker idee om alle sollicitanten  live te ontmoeten. En dan allemaal tegelijk. Zo konden we direct zien hoe de sollicitanten op bepaalde stellingen en vragen reageerden. We realiseerden ons dat we met een inhouse sollicitatiemiddag misschien ook wel veel kandidaten mis zouden lopen omdat nu eenmaal niet iedereen op een dergelijk groepsgebeuren zit te wachten. Maar in deze functie ontmoet je natuurlijk wel veel mensen en moet je op mensen af durven stappen.

En nu?

Na afloop van het programma konden alle kandidaten die op dat moment echt het gevoel hadden om er voor te gaan een formulier invullen waarin we aan de hand van 3 vragen om een motivatie vroegen. Dat is door iedereen ingevuld. Na het in ontvangst nemen van bedankjes, complimentjes en het uitzwaaien van de kandidaten zijn we direct begonnen met het maken van een kleine voorselectie. Op gevoel. Dat heeft 6 mogelijke kandidaten opgeleverd! Daarvan worden er 3 uitgekozen die op een vervolggesprek mogen komen.  

Waar verwonderen onze nieuwe collega's zich over?

Waar verwonderen onze nieuwe collega's zich over?

Tijdens de halfjaarlijkse introductiedag hebben collega’s kennis gemaakt met de gemeente Zeist. Leden van het GMT, de gemeentesecretaris, de griffier, de OR en het afdelingshoofd OrganisatieAdvies hebben op enthousiaste wijze onze nieuwe collega’s wegwijs gemaakt binnen onze organisatie. Er werd open gesproken over integriteit; we gaan op een respectvolle manier om met burgers en collega’s en met de financiële middelen van de gemeente Zeist. Daarna werd de integriteitsbelofte afgelegd. 

 

Na een uitgebreid programma met onder andere een rondrit door Zeist werd de introductiedag  afgesloten met een gezamenlijke lunch in het restaurant. 

 

Maar, waar verwonderen onze nieuwe collega’s zich nou toch over? Daar waren wij erg benieuwd naar en dit zijn zomaar een paar mooie eerste reacties:

 

Collegiale sfeer
warm nest / warm bad
flexwerken, zo fijn!
de burgemeester wist na 1 dag mijn naam!
wandelafspraken
laagdrempelig
knusse hoekjes en “open”
niet hiërarchisch
Alles is hier anders en “nabijer”
korte lijnen
veel inspiratie, zoals de inspiratiebijeenkomsten
vertrouwen en vrijheid
prettige sfeer
leuke collega’s
innovatieve aspecten